Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality

Co připravit z cukety?

Cukety patří mezi tykvovitou zeleninu. V obchodech je k dostání po celý rok, ale její sezóna spadá do konce června a trvá až do října. Nejlepší jsou mladé cukety, malé nebo středně velké, pevné a zelené. Ne každý o tom ví, ale cuketové květy jsou také jedlé. Cuketa je odborníky na výživu ceněna pro svou výživovou hodnotu, je lehce stravitelná.

Malé cukety se vyznačují měkkou dužinou s malým počtem dosud nevyvinutých semen. Již po krátké tepelné úpravě je vnitřek a slupka měkká, téměř krémová. Díky jemné chuti a nízkému obsahu kalorií se tato zelenina přidává do nejrůznějších pokrmů.

Mladé a pevné cukety se hodí pro nakládání, stejně jako okurky naložené v octovém nálevu s přídavkem medu, kari a chilli.

Cukety mohou být součástí mnoha chutných polévek - uvařte si italskou polévku minestrone.

Cuketa osmažená a podušená na pánvi je ideální přílohou a také součástí mnoha chutných jídel - například špenátových cannellonii, těstovin se sýrem nebo zapečených brambor.

Cuketa se hodí do teplých salátů s těstovinami penne nebo s bulgurem.

Když jsou v zásobě také velká rajčata a lilky, vyplatí se připravit zeleninový nákyp s mladými cuketami - ratatouille - který je oblíbený ve Francii.

Nakrájené na silné plátky, potřené olivovým olejem a česnekem stačí z obou stran ogrilovat na grilu nebo také přidat do špízů, kde masu dodají šťavnatou a jediněčnou chuť . Grilovaná cuketa se skvěle hodí jako příloha k masu, do burgeru se sýrem halloumi nebo do salátu s kuskusem.

O něco větší cukety se skvěle hodí k plnění. Díky jemné chuti této zeleniny se hodí téměř na jakoukoli náplň - vyzkoušejte naši kombinaci cukety plněné masem, rajčaty a sýrem feta. Je však třeba mít na paměti, že cukety jsou křehké a rychle se pečou, takže maso a tvrdší zeleninu je třeba před použitím jako náplň nejprve opéct nebo osmažit.
Ideálním využitím cuket ze zahrádky je připravit si lečo s cuketou. Nebo z cuket připravit cuketové placky, které jsou skvělou, rychlou a jednoduchou večeří!
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies